NATUURGENEESKUNDE KENSHO
Praktijk voor lichaamstherapie

Osteopathie

BVO MitgliedDe osteopathie zou je de "de leer van de bewegingsvrijheid" kunnen noemen. De osteopathie is door Andrew Taylor Still in 1874 in America begonnen, en een belangrijk basisprincipe is: "Leven is beweging". De filosofie van de osteopathie is, dat alle lichaamsstructuren (dus niet alleen spieren en gewrichten, maar ook bindweefsel en interne organen!) zich vrij moeten kunnen bewegen. Het doel van de osteopathie is, zo ver mogelijk, eventuele bewegingsbeperkingen in het weefsel van manuele technieken te behandelen, want in deze methode zijn, zoals ik het zien, de handen van de therapeut tegelijkertijd diagnostisch en therapeutisch instrument.

Aangezien ik in het 6e jaar van een deeltijdopleiding osteopathie ben, ben ik lid van het Bundesverband Osteopathie e.V. en gebruik ik in mijn praktijk alles wat ik in de opleiding geleerd heb in mijn behandelingen.

De osteopathie wordt door de reguliere geneeskunde niet erkend, en de wetenschappelijke onderzoeken naar werking en werkzaamheid van de osteopathie worden als niet afdoende gezien, ook al kan men inmiddels in Duitsland aan verschillende universiteiten een Bachelor- of Mastergraad in de osteopathie verkrijgen. Alle mogellijkheden voor deze therapie berusten uit wettelijk oogpunt op de ervaringen van therapeuten en niet op een wetenschappelijke basis. Voor verder informatie over dit thema kunt u altijd contact met mij opnemen.


“Modelfoto