NATUURGENEESKUNDE KENSHO
Praktijk voor lichaamstherapie

Over mij

BDH MitgliedSinds 2005 hou ik mij bezig met massage. Na meermaals vrienden en bekenden te hebben geholpen hiermee, besloot ik het masseren grondig te gaan leren. Daarom heb ik de opleiding sportmassage gedaan en het diploma sportmasseur behaald bij het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage. Het mooie aan massage is: het is letterlijk handwerk, en ik denk dat er maar weinig beroepen zijn waarbij het contact met de patiënt intensiever is. Maar na enige jaren vond ik "alleen maar" massage te beperkend.

Daarom besloot ik Heilpraktiker (vrij vertaald: natuurgeneeskundig therapeut) te worden; ik heb de heilpraktikeropleiding aan de Thalamus Schule in Essen gevolgd, en in Krefeld het examen gehaald. Vanwege mijn Heilpraktikerberoep ben ik lid bij de Bund Deutscher Heilpraktiker e.V. geworden. Ik leerde de osteopathie kennen, een natuurgeneeskundige methode die net als massage uitsluitend met de handen uitgevoerd wordt. Inmiddels heb ik de 5e-jaars-examens afgesloten van de 6-jarige deeltijdopleiding osteopathie aan de Still Academy in Oberhausen. Daarom ben ik ook lid van het Bundesverband Osteopathie e.V.

Michael Relou

In mijn behandelingen wil ik de filosofie van de grondlegger van de osteopathie, Andrew Taylor Still, volgen. Still had een heilig geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Niemand kan een mens genezen: dat kan alleen het lichaam (of de mens) zelf doen. Het enige wat een behandelaar kan doen, is het lichaam ondersteunen in het genezingsproces.

Een voorwaarde voor gezondheid in de osteopathische filosofie is, dat alle structuren in het lichaam zich vrij kunnen bewegen - of anders gezegd: "leven is beweging".